Mijn favorieten

Hoe belangrijk vinden zoekers een energielabel?


Nu de gevolgen van de energiecrisis steeds meer te merken zijn, zijn meer op hun energierekening naan het letten. Funda heeft onderzocht hoe belangrijk huiszoekers het energielabel vinden en of het loont voor verkopers om een nieuw label aan te vragen.
Afgelopen jaar zijn op 2 verschillende momenten onderzoek gedaan naar hoe belangrijk funda-bezoekers het energielabel vinden. Hieruit is gekomen dat dit aantal snel is gestegen, bijna net zo snel als de energieprijzen zelf. In maart 2022 gaf 53% van de bezoekers aan het label belangrijk te vinden en in  september was dit al gestegen naar 67%.

Uit het onderzoek is gekomen dat veruit de grootste groep zoekers (66%) op het energielabel let bij de kenmerken van een woning. Objecten met energielabel A worden gemiddeld 22% vaker gevonden dan met energielabel G. Toch betekent dit niet dat er meer aanvragen binnen komen. Op dit gebied scoren energielabel D en E het best. Hier komen de meeste aanvragen op binnen. Een halfjaar eerder scoorden label G het beste, dus hierin zien we verandering.
We kunnen dus uit het onderzoek concluderen dat de vraag naar huizen snel aan het veranderen is en dat een nieuw energielabel dus zeker kan lonen bij de verkoop van jouw huis. Maar toch is het nog steeds niet de belangrijkste factor bij de zoektocht.

Bron: funda.nl